huseyin-ukis-cloud-engineer

Certificaten halen met het Azure track

Huseyin Ukis had service desk ervaring en wilde doorgroeien in cloud engineering. Bij Sogeti kan hij werken en leren tegelijk. Van Azure track tot Terraform en meer.  Lees zijn blog of word zijn collega.

Naar vacatures

Traineeship cloud starten bij Sogeti

Ik wilde graag stappen maken en bij Sogeti kan dat. In mijn vorige baan had ik al zijdelings te maken gehad met cloud en dat vind ik zo interessant dat ik me er verder in wil ontwikkelen. Voor mij staat cloud gelijk aan vernieuwing en innovatie. Omdat ik nog niet zoveel ervaring had met Cloud, ben ik begonnen met het traineeship. Het traineeship houdt in dat je gedurende een jaar hands-on ervaring opdoet op een servicedesk van Achmea en tegelijk trainingen volgt. Ik heb daarbij voor Azure gekozen.

Azure track voor cloud engineer

Het Azure track is een leertraject voor de cloud engineer waarin je in ieder geval drie certificaten gaat halen. Je krijgt een coach toegewezen en toegang tot een online leeromgeving. Het is een kwestie van gewoon doen: video’s kijken, toepassen, leren en examen doen. Gemiddeld genomen doe je er zes maanden over. Door het Azure Track heb ik de volgende certificaten gehaald: AZ900, AZ104 en de AZ400. Ik heb de smaak van het leren te pakken want ik ben doorgegaan en werk nu aan mijn certificering van Terraform. Ik wil graag de infrastructuur van de Cloud helemaal begrijpen. Ik word erin ondersteund door mijn manager. Zo bekijken we samen welke trainingen ik het beste kan volgen en denkt hij mee over een opdracht waar ik het in de praktijk kan brengen. Dat is heel fijn want dit motiveert nog meer!

Cloudkennis in de praktijk

Na het jaar ‘leren en werken’ ben ik nu ingezet bij het Center of Excellence voor multi client teams. Het team zit soms samen maar werkt meestal remote samen. We zetten een Teams-meeting open en zijn zo de hele dag in contact met elkaar. Mijn verantwoordelijkheden in het team zijn zorgen voor de onboarding van gebruikers; dus rollen, groepen en licenties toekennen aan een systeem. Anderzijds handelen we vragen en tickets vanuit de organisatie af. Naast het werk in het CoE heb ik ook nog een soort van stageopdracht die nog bij mijn traineeship hoort. Die begon met het maken van een handleiding waarbij je de Azure omgeving van de klanten analyseert en verbeterpunten bepaalt. Een bevinding was dat de omgeving eenvoudiger gemonitord moet kunnen worden. Daarvoor ga ik een dashboard maken. Dit is voor mij het uitdagendste en tegelijkertijd het leukste deel.

De favorieten van Huseyin

  • Apps: Netflix & Spotify
  • Websites: Google, Youtube & Voetbalzone
  • Gear: Smartphone
  • Film: The Godfather
  • Muziek: Hiphop & R&B

Doorgroeien tot Cloud Engineer met het Azure Track 

Ben jij ook op zoek naar een werkplek waar je je eerste cloudervaringen op kan doen terwijl je trainingen volgt om je te certificeren? Waar je in teamverband op locatie of remote kan werken met elkaar? Bekijk dan onze cloud traineeships of neem vrijblijvend contact op met Anne voor meer informatie.

Naar vacature

Kan ik je helpen?

Sogeti Anne Karssies Young Professional Recruiter
Phone number: +31625560232

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs