SoConnect Data Meetup

Meetup Data mesh & Self serve dataplatform

Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh en wat kun je ermee? Wij duiken erin tijdens een speciale Meetup-serie.

Terugkijken

Data Mesh

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: data en data analytics zijn cruciaal voor de hedendaagse bedrijfsvoering. Echter lopen organisaties tegen de grenzen aan van de traditionele, centrale data-architectuur. Een centraal datateam dat het komende jaar bomvol zit met projecten, waardoor nieuwe business-opportunities niet gegrepen kunnen worden: het is voor veel organisaties de nieuwe standaard.

Watch Meetup Data mesh & Self serve dataplatform on YouTube.


Een tegengeluid dat een einde moet maken aan deze problemen is Data Mesh. Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh nu exact; wat voor een impact heeft dit voor een organisatie en waar begin je met de implementatie? Daarover gaat deze Data mesh meetup serie die we verspreid hebben over 2023.

Self-serve data platform

In deze derde sessie over Data Mesh bespreken we het Self-serve data platform. Welke capabilities heeft dit platform nodig, en in welk opzicht verschilt dit van de traditionele dataplatformen? Samen met de data experts van Eneco en NS zullen we deze, en andere vragen bespreken om inzicht te geven in het self serve dataplatform. Tevens belichten wij de interactie tussen het Self serve dataplatform en de andere principes van Data Mesh.

Een meetup die ideaal is voor iedereen met affiniteit voor ontwikkelingen in het datadomein!

Serie Data Mesh

Deel 1 16 febr 2023
Data mesh & Domain ownership

Deel 2 25 mei 2023
Data mesh & Data as a product

Deel 3 21 sept 2023
Data mesh & Self serve dataplatform

Deel 4 23 nov 2023
Data mesh & Federated governance

Kan ik je helpen?

19:00 - 20:30
Online Meetup