Hassan Power Platform

Als Power Platform developer ben je de brug tussen de business en de IT

Snel thuis in Power Platform

Hassan Robdon is sinds een paar maanden Young Professional bij Sogeti. Hij werkt nu al aan een mooie Power Platform opdracht bij een grote klant. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees zijn blog of bekijk jouw moelijkheden.

Naar vacatures 

Power Platform applicatie

Als Power Platform developer bouw ik via een low-code platform aan applicaties voor de klant. Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een applicatie die intern bij een grote bank door veel medewerkers gebruikt gaat worden. Het is een applicatie waardoor medewerkers hun werkzaamheden beter uit kunnen voeren. Ik vind het erg leuk en interessant om deel uit te mogen maken van de digitale transformatie van zo’n grote organisatie. Voor mij is het heel belangrijk dat ik voldoe aan de behoefte van de klant en dat de klant echt krijgt wat hij nodig heeft. Dit betekent voor mij dat de applicatie die ik samen met het team heb gebouwd, uiteindelijk optimaal werkt. 

Steile groeicurve

Tijdens mijn opleiding heb ik met een low-code platform gewerkt en dat vond ik zo interessant dat ik me er verder in wilde ontwikkelen. Als Power Platform developer ben je namelijk de brug tussen de business en de IT. Dus je overlegt zowel met de business als met de klant en gaat daarna programmeren. Bij Sogeti kan vakinhoudelijk en persoonlijk groeien in het Young Professional traject. Je brengt de theorie meteen in praktijk door bij verschillende klanten aan de slag te gaan. Door de klantopdrachten leer je in een korte tijd heel veel. Je zit dicht op de business en je krijgt hulp van je Sogeti-collega’s waarmee je kunt sparren om de juiste oplossing te vinden. Bij Sogeti staat iedereen altijd klaar om te helpen. Het maakt niet uit welke functie je hebt, je kan bij iedereen terecht voor vragen. Ook richting het management zijn de lijntjes heel kort. Mijn doel is om expert te worden binnen Power Platform. Ik wil groeien tot senior developer binnen dit platform en ik weet dat dat hier mogelijk is. 

Power Platform kennis opdoen

De Microsoft community organiseert regelmatig Power Platform Pizza avonden. Hier probeer ik altijd wel bij te zijn. Ik krijg veel nieuwe kennis door die sessies. Tijdens deze avonden laten collega’s zien hoe zij bepaalde dingen doen. Het is heel informeel waardoor het gemakkelijk is om veel vragen te stellen en lekker met elkaar over het vak te praten.
Daarnaast blijf ik up to date van de laatste trends binnen mijn vakgebied door heel veel te lezen en research te doen. Dat doe ik voornamelijk op de Microsoft website. Power Platform is constant in ontwikkeling dus er komen steeds weer nieuwe dingen bij. Ik hou daar wel van. In mijn vrije tijd kijk ik vaak naar programma’s over innovatie en de toekomst van IT. ik vind het mooi dat ik deel uitmaak van die vernieuwing. 

De favorieten van Hassan

  • Apps: Facebook, youtube, LinkedIn
  • Websites: Tweakers.net, ad.nl, nu.nl
  • Gear: Apple watch, Airpods

Ga jij voor persoonlijke ontwikkeling?

Sogeti is onder andere partner van Microsoft, Red Hat en Amazon. Bij ons krijg jij de mogelijkheid je hierin te certificeren. Ook organiseren we regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als buiten Sogeti. Neem contact op voor meer informatie of bekijk jouw mogelijkheden.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Blogs lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs