Robert Business Analist

Kennis delen als Business Analist

Van lesgeven tot spreker

Robert Vissers werkt al vijftien jaar met veel plezier als Business Analist en hij deelt graag zijn kennis - van lesgeven tot spreker bij een conferentie. Verder heeft hij ook een passie voor bedrijfsculturen, -ethiek en -integriteit. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Afwisseling en uitdaging als Business Analist

Vijftien jaar geleden ben ik bij Sogeti begonnen. Nadat ik een aantal jaar had gewerkt als Actuaris was ik toe aan wat nieuws en startte ik een opleiding aan de PABO. Dat liep anders en inmiddels ben ik Senior Business Analist. Dit is een hele afwisselende en uitdagende baan. Ik breng de wensen en behoeftes van de organisatie in kaart en vertaal dit door naar producten waar de IT wat mee kan. Ook help ik met analyses en informatie aandragen waarop besluiten kunnen worden genomen. En ik moet de stakeholders meekrijgen met het project. Zelf ben ik nu bij een grote internetprovider aan het werk als proces designer waarbij ik ben ingezet voor B2B projecten. In deze rol vind ik de uitdaging en afwisseling die ik zoek. 

Open en eerlijke cultuur zorgde voor switch

Ik ben bij Sogeti binnengekomen door een goede vriend van mijn zus. Ik was op zoek naar een baantje tijdens mijn opleiding aan de PABO en hij vertelde mij enthousiast over Sogeti. Drie maanden na mijn start bij Sogeti ben ik gestopt met de PABO en ben ik fulltime gaan werken bij Sogeti. Wat ik zo leuk vind aan Sogeti is de open en eerlijke cultuur. Ook wordt er binnen Sogeti veel georganiseerd. Zelf vind ik de jaarlijkse kick-off een event aan het begin van het jaar voor alle collega’s - een van de leukste dingen. Maar ook de divisie- en community meetings. En ondanks corona blijven dit hele leuke en leerzame bijeenkomsten. Het lesgeven heb ik, ondanks dat ik met de PABO ben gestopt, niet helemaal opgegeven. Zo hou ik me bezig met het verzorgen van lessen bij Sogeti, of voor de International Institute of Business Analysis (IIBA). Ik vind het leuk om mijn kennis te kunnen delen met anderen en zo samen het vak beter te leren kennen.

Balans tussen spiritualiteit en business

Sogeti biedt mij vooral de kans om mijn eigen ding te doen. Zo houd ik me al lange tijd bezig met spiritualiteit. Nadat ik vrienden en familie er enthousiast voor had gemaakt, sprak ik er een keer met mijn manager over. Die vroeg toen of ik er een keer een presentatie over kon houden binnen Sogeti. Die kans greep ik natuurlijk aan. Ik heb toen aan twintig collega’s een verhaal verteld over bedrijfsculturen. Zelf begin ik mijn dag met meditatie of ademhalingsoefeningen. Of soms ga ik een stukje hardlopen, hierdoor begin ik mijn dag goed en fris. Ik zit veel op Twitter om nieuwe dingen te leren over spiritualiteit of om mijn eigen ideeën te delen. Op het account @mipam plaats ik dagelijks quotes over spiritualiteit. Maar Twitter gebruik ik ook voor meer. Zo lees ik over financieel nieuws en over cryptocurrencies en Blockchain. Hierdoor heb ik een heel divers beeld en lees ik elke dag weer iets nieuws. 

VESTING Conference in Groningen

Op 11 mei spreek ik op de VESTING conference op de Universiteit van Groningen voor een groep Econometrie-studenten. Dit zal gaan over hoe ik als Actuaris ben begonnen en hoe ik nu werk als Business Analist. Mijn doel zal zijn om de studenten een inkijk te geven in het vak en ze te laten zien hoe leuk en mooi het is. En dat je zelfs van een baan als actuaris kan doorgroeien in een mooie rol als deze.  Zelf heb ik er al heel veel zin in en ik hoop veel studenten te kunnen enthousiasmeren. 

De favorieten van Robert:

  • Apps: Twitter
  • Websites: Nu.nl
  • Gear: mijn hardloopschoenen
  • Film: The Matrix en Cry Freedom
  • Muziek: Prince

Business analyse iets voor jou?

Ben jij benieuwd of een rol als deze bij jou past? Of ben je benieuwd hoe het werken is bij Sogeti? Neem gerust contact op met Jolanda of met Robert zelf, of bekijk de vacature.

Naar vacature

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Sogeti Sigrid van t klooster Lead Recruiter
Phone number: +316 53261400

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs