Ivo en Mike Young Professional Microsoft

De eerste weken van twee Young Professionals

Traineeship Microsoft

Mike Pas en Ivo Wolters zijn studievrienden en samen gestart bij Sogeti. Tijdens hun traineeship zijn ze in korte tijd opgeleid tot Microsoft backend developers. Benieuwd naar hun verhaal? Lees de blog bekijk de vacature!

Naar vacature

Onze start bij Sogeti

Wij zijn bij Sogeti begonnen als stagiaires. Iets meer dan een jaar geleden waren wij op zoek naar een afstudeerstage voor onze opleiding. In deze periode ontdekte Ivo dat Sogeti veel mogelijkheden voor stagiaires heeft en dat ook wij hier misschien stage konden lopen. Wij besloten om bij Sogeti te solliciteren omdat het ons een leuk bedrijf leek waar wij veel konden leren en waar tegelijkertijd gave opdrachten te vinden zijn. Toen wij hier gingen solliciteren konden we vrij snel een gesprek inplannen om kennis te maken. Nadat wij te horen kregen dat wij bij Sogeti stage mochten lopen konden we zelf een stageopdracht uitkiezen. Samen met onze stagebegeleider hebben wij afgesproken om als afstudeerdopdracht een webapplicatie (use-case) te maken. In de applicatie komen programmeeropdrachten voor nieuwe collega’s. Door de opdrachten uit te voeren kan het niveau van hun vakkennis worden bepaald, waarna er een inwerktraject op maat wordt gemaakt. Tijdens onze stage kregen wij een contract aangeboden door Sogeti om na onze stage in dienst te komen. Wij hebben allebei besloten om hiermee akkoord te gaan en nadat wij onze stage succesvol hadden afgerond zijn wij in september samen bij Sogeti begonnen.

‘’Minstens één keer per jaar gaan wij naar een Formule 1 Grand Prix en het einde van onze stage hebben wij op Curaçao gevierd!’’

Werken aan verschillende toffe projecten

Wij zijn op dit moment betrokken bij twee projecten. Aan het ene project werken wij samen met de andere Young Professionals die in september zijn gestart. Dit project zit nu in de laatste fase voor het in gebruik te gaan nemen. Voor dit project maken wij voor ICTU een vragenlijstapplicatie. Met die applicatie kunnen bedrijven in Nederland, die een dienst leveren welke te maken heeft met wetgeving, rapporten genereren om te zien of zij voldoen aan de nieuwe SDG-verordening van de Europese Unie. Ook krijgen die bedrijven via die vragenlijstapplicatie inzicht in wat zij nog moeten doen om aan de nieuwe verordening te voldoen. Het andere project waar wij aan werken is een chatbot voor het sales team van Sogeti Nederland, genaamd SELLy Botfolio. Deze chatbot is bedoeld om informatie snel en makkelijk op te halen uit het portfolio van Sogeti Nederland. 

Ontwikkeling

Naast deze opdrachten zijn wij druk bezig om onze Microsoft kennis te ontwikkelen. Dat doen we zowel door het halen van certificaten maar ook door het lezen van blogs op bijvoorbeeld Medium en het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen. We vinden het leuk om up-to-date te blijven over de laatste trends en ontwikkelingen in ons vakgebied. Je merkt dat alles steeds meer richting Cloud native gaat, daarom zijn wij ons ook aan het specialiseren in het ontwikkelen in de Cloud door middel van Microsoft Azure. Dit is bij Sogeti gelukkig allemaal mogelijk – we zijn ook niet zomaar Microsoft partner of the year geworden. In de tussentijd zijn we ook met zoveel mogelijk mensen van sales kennis aan het maken. Dit doen wij om snel ingezet te kunnen worden bij een klant, zodat we lekker aan de slag kunnen en aan mooie oplossingen mogen meewerken.

De favorieten van Mike:

  • Apps: Whatsapp, Instagram, Netflix
  • Websites: reddit.com, youtube.com
  • Gear: Logitech MX Master en Samsung Galaxy Buds
  • Film: The Hangover
  • Muziek: van alles. ‘80's ‘90's 00’s 10’s 20's hits, buitenlandse rap en het foute uur

De favorieten van Ivo:

  • Apps: Instagram, Todoist
  • Websites: Tweakers.net, Autoblog.nl
  • Gear: Oneplus 9 Pro, Bose 700
  • Film: The Big Short en The Wolf of Wall Street
  • Muziek: Pop, Muziek van het foute uur

Young en eager?

Sogeti is Microsoft Partner of the Year en dat biedt extra kansen. Zowel voor Microsoft als ook voor andere specialisaties. Bekijk al onze vacatures voor Traineeships en solliciteer vandaag nog. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Helen Bosma Stages en Traineeships
Phone number: +31629633969

Blogs lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs