Sander Workspace Consultant

Digitale werkplekken uitrollen

Cloud werkplekoplossing implementeren

Sander de Bruijn helpt klanten bij het onboarden in de Sogeti Smart Workspace. Als workspace consultant doet hij dat in teamverband. Lees zijn blog of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures
 

De Sogeti Smart Workspace

Sogeti heeft een eigen oplossing ontwikkeld voor bedrijven: de Sogeti Smart Workspace. Hiermee hebben gebruikers een werkplek die overal en op elk moment van de dag beschikbaar is, locatie-onafhankelijk werken dus. Zeker in deze Corona-tijd waarin de meeste mensen thuiswerken hoeven we niet meer uit te leggen wat de toegevoegde waarde ervan is. Wij werken met een vast team  waarmee wij de klanten onboarden in de oplossing. In het team zijn alle rollen vertegenwoordigd: de lead consultant die het overzicht bewaakt (dat ben ik), en dan zijn er consultants voor verschillende specialisaties; Windows 10 (inrichting werkplek), Exchange (email migratie), Sharepoint (data migratie), applicatie migratie, etc. Dat is fijn werken omdat we goed weten wat we aan elkaar hebben en we snel kunnen schakelen. Als Workspace Consultant ben je met alle onderdelen van de werkplek bezig: mail, data, applicaties, printing en devices. Ik ben ook veel met technologie bezig. De oplossing is onder andere gebaseerd op verschillende cloudtechnologieën van Microsoft. Denk hierbij aan Azure, Office 365, Intune en Windows Virtual Desktop. Daarnaast hebben we ook een eigen web-based applicatieportaal waar alle applicaties en clouddiensten worden ontsloten voor gebruikers (single pane of glass). 

Watch Digitale werkplekken uitrollen | Sander de Bruijn on YouTube.

Twee opdrachten parallel

Onze klanten zijn heel uiteenlopend. Van gemeentes en provincies tot commerciële bedrijven en overal kun je dus aan de slag gaan. Dat vind ik leuk want ik hou van afwisseling en zo kom ik met veel mensen in contact. Bij elke klantopdracht overleg je met de klant hoe de oplossing het beste aan kan sluiten op diens doelen en wensen. Op dit moment werk ik aan twee klantopdrachten. De ene is de implementatie van een digitale werkplek bij vastgoedbeheerder MVGM . De MVGM-medewerkers zitten op verschillende locaties in Europa en willen altijd en overal kunnen werken. Daarbij heeft MVGM de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen in de EU waardoor het aantal werkplekken is verdubbeld. De ander is een migratieproject voor Kadaster. We zijn hier een traditionele client-server omgeving aan het migreren naar cloudgebaseerde Windows 10 laptops, zodat er straks alleen nog maar een internetverbinding nodig is om te kunnen werken.

Quote

"Werken met cloud betekend automatisch werken met de nieuwe en innovatieve technologieën! Het is de kunst om deze innovatieve technologieën te laten bijdragen aan de doelstellingen van onze klanten. Dat is voor mij ‘We make technology work’."

Shoppen voor een leuke baan

Na mijn opleiding Business IT & Management ben ik gaan shoppen voor een leuke baan en ben bij verschillende bedrijven op gesprek geweest. Sogeti sprak mij het meest aan vanwege de open cultuur en ruimte voor je eigen ontwikkeling. Ik ben begonnen als engineer en ben, in de 7 jaar dat ik hier werk, doorgegroeid tot consultant. Ik heb het erg naar mijn zin met veel leuke collega’s en uitdagende projecten. Ook heb ik veel mooie opleidingen kunnen volgen van soft skill tot Azure en Citrix cursussen. Mijn werkweek is heel afwisselend. Op dit moment natuurlijk helemaal vanuit huis, hiervoor wisselde ik de werkplekken af tussen thuis, klant en een van de Sogeti-kantoren. Wat ik erg fijn vind is de vrijheid en dat het eindresultaat voorop staat.

De favorieten van Sander

  • Apps:  Visual Studio Code, Office 365

  • Websites: Google

  • Gear: Mijn Focal speakers, Sonos speakers, domotica (home automation) en de Playstation

  • Film: Quentin Tarantino en Marvel film

  • Muziek:  Ik luister veel naar Soul,  Jazz en Hip Hop.

Interesse?

Wij zijn op zoek naar meer mensen zoals Sander, die aan de slag willen met onze Workspace oplossing en die willen uitrollen bij onze klanten. Is dit iets voor jou? Bekijk de vacature!

Vacature Workspace Consultant

Deel dit verhaal

Kan ik je helpen?

Jurjan van Slooten Lead Recruiter
Phone number: +31625755543

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs