Full Stack Developer Jeroen

Version Control System als goudmijn

Let's mine some gold

Jeroen Egelmeers is Full Stack Developer en spreekt op JFall 2021 over version control en hoe deze data een goudmijn kan zijn. Lees hier meer.

Technical debt reduceren

Hoewel we in een data-gedreven wereld leven, een leven waarin grote bedrijven zoals Facebook, Google en Amazon heel veel geld met data weten te verdienen, gebruiken de meeste mensen hun Version Control System enkel om data (meestal code) op te slaan en eruit te halen. Een gemiste kans vindt Jeroen. Doordat er dagelijks nieuwe code wordt opgeslagen, waarbij wordt aangegeven wat, door wie is veranderd, is er is zoveel meer mogelijk. De data die je daar laat liggen is veel meer waard dan je mogelijk in eerste instantie zou vermoeden. Wist je dat de gemiddelde organisatie tussen de 23-42% development tijd verspilt door technical debt? Zo ontzettend zonde! Stel je eens voor dat je met wat simpele handvatten dit omlaag kunt krijgen? Zorg ervoor dat je niet langer focus hebt op dat wat er eigenlijk niet toe doet, maar waarmee je echt het verschil maakt. En zeg nou eerlijk... wie heeft het nou nog nooit over technical debt gehad in een project? Maar er is meer... wist je bijvoorbeeld dat als jouw organisatie 15% nodig heeft voor ongepland werk, dit al een signaal is dat het serieus impact heeft op je delivery potential? Wacht niet langer, maar neem actie!

Let's mine some gold!

Technical debt in een project wegwerken vraagt om de juiste aanpak. Je moet weten waar je moet beginnen en hoe je de problemen kunt opsporen. Hoe vreemd het ook klinkt, niet alle technical debt in het project doet er direct toe. Daarnaast is er meer: wat zijn coördinatiebehoeften, hoe is de kennis in het project verdeeld en hoe stel je Quality DevOps Teams op volgens je repository. Heb je dat in het vizier dan kun je focus toepassen. Dit laatste vraagt wel om de juiste skills van een developer. Want weet dat de informatie die nodig is om de juiste keuze te maken, gewoon voor je klaarligt in de repository.

Jeroen op J-Fall

Jeroen Egelmeers is Senior Full Stack Developer. Via zijn projecten kwam hij in aanraking met de mogelijkheden van de data uit een repository. Dit trok zijn interesse en sindsdien heeft hij veel kennis opgedaan over dit onderwerp wat hij graag met je deelt tijdens J-Fall 2021! Deze sessie is zeer waardevol voor iedereen werkzaam met een repository, maar ook voor managers, product owners, quality engineers, testers, architecten en scrum masters. Zien we jou daar? 

Java community

Binnen Sogeti hebben we een hele actieve Java community die graag kennis met elkaar deelt en met elkaar spart over uitdagingen die zij tijdens hun projecten tegenkomen. Iets voor jou? Bekijk de vacatures of neem contact op.

Naar vacatures
 

Kan ik je helpen?

Java Meetup events

Regelmatig organiseren wij voor en door Javanen Meetups. Meld je gratis aan.

Sogeti Java Community Meetup