Werken bij een no-nonsense bedrijf waar de klant centraal staat

Improvement coach IT transformatie

Persoonlijke relaties bij een no-nonsense bedrijf

Erik Kieboom is Lead Improvement Coach. Hij hecht veel waarde aan goede persoonlijke relaties waarin mensen elkaar respecteren en eerlijk zijn. Lees hoe dit terugkomt in zijn werkzaamheden als coach of ga direct naar vacatures.

Naar vacatures

IT is razend interessant

Na mijn stage ben ik blijven ‘hangen’ bij Sogeti. En al vanaf het begin met verandermanagement bezig geweest. IT-er kun je mij daardoor niet echt noemen. Wel vind ik IT razend interessant – zoals hoe het onze dagelijkse werkzaamheden ondersteunt en welke nieuwe oplossingen er nog allemaal aan gaan komen. Werken bij Sogeti betekent dat ik veel met de impact van technische implementatie-projecten op organisaties, medewerkers en hun manier van werken bezig ben. 

Een no-nonsense bedrijf 

Sogeti is en blijft voor mij een bedrijf waarbij het draait om de collega’s – de Sogetisten. Er zijn weinig managementlagen en de sfeer is heel informeel. Het is echt een no-nonsens bedrijf waar veel wordt samengewerkt. Zowel tussen de collega’s als met de klanten. Kwaliteit voor de klant staat centraal. Er wordt veel georganiseerd voor iedereen. Je kunt ontzettend veel trainingen volgen, er zijn communities waar je bij kunt aanhaken en er worden regelmatig borrels en events georganiseerd. Zo is er altijd wel iets te doen – formeel én informeel. Dat is leuk, want dan zie je je collega’s toch regelmatig ook al zit je op een opdracht bij verschillende klanten. Zelf geef ik ook regelmatig trainingen over SAFe® en Customer Journeys. Dat is erg leuk om te doen en je leert er zelf ook van. Collega’s lopen vaak tegen dezelfde uitdagingen aan en vinden een eigen manier om daar mee om te gaan. Dat levert ook mij weer nieuwe inzichten op.

Toffe projecten

Voorheen richtten grote transformatie-projecten / IT-implementaties zich vooral op de technische aspecten. Alle energie ging daarbij naar het werkend krijgen van het nieuwe systeem. Terwijl het voor de gebruikers van het systeem gaat om een nieuwe manier van werken. Regelmatig zag je na live-gang dat de energie wegvloeide; de projectgroep vertrekt en de organisatie moet het systeem ‘gewoon’ gaan gebruiken terwijl ze vaak onvoldoende getraind waren. Tegenwoordig is er veel meer aandacht voor samenwerking tussen de IT-teams en de business teams bij de implementatie van een nieuwe IT-oplossingen. En dit is ook waarbij ik in actie kom. Zowel vormgeven, opstarten en begeleiden. Als coach zorgen je ervoor dat de organisatie blijft geloven in de transformatie. Hier haal ik veel energie uit. Natuurlijk komt er ook voor mij een moment dat ik weer moet loslaten. Als je dan ziet dat in de organisatie teams en individuen het stokje overnemen, dan is dat tof om te zien.

Erik's favorieten:

  • Apps: NU.nl, Navionics Boating, Runkeeper

  • Websites: Scaledagileframework.com,  agilecoachinginstitute.com
  • Gear: alles van Apple
  • Film: Skyfall

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Wil je weten welke kansen Sogeti jou kan bieden? Check de mogelijkheden!

Naar vacatures

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316