Awad Hassan Tata Steel banner

Innoveren met Microsoft in de metaalindustrie

Awad Hassan heeft een voorliefde voor nieuwe technologieën. Daarom is hij helemaal op zijn plek als .Net back-end developer bij Sogeti. Lees over zijn opdracht of bekijk de vacatures!

Naar vacatures

Beeldherkenningstechnologie in Microsoft

Ik werk op dit moment aan een project bij een grote staalfabrikant. Hier worden camera’s en beeldherkenningstechnologieën gebruikt om inspectie te automatiseren. Een onderdeel kan bijvoorbeeld door een menselijke fout naar de andere kant van de wereld verscheept worden. Daarmee verspil je tijd, geld en energie. Beeldherkenningstechnologie kan dit voorkomen. Toen dit project voorbijkwam, wist ik meteen dat ik die opdracht wilde doen. Ik werk nu als Microsoft back-end developer aan het Smart Camera project, waar we beeldherkenningssystemen maken. Het is een mix van mijn ervaring in de industriële automatisering en waar ik meer in wilde groeien, namelijk .Net, PaaS, Azure Cloud, DevOps CICD . 

Generieke .Net services ontwikkelen

Voor dit project ontwikkel ik generieke services (.Net Microservices), zodat de services makkelijk bij andere projecten binnen het bedrijf hergebruikt kunnen worden. Het onderdeel waar we nu mee bezig zijn gaat over de beeldherkenning van ID-nummers op producten die in de fabriek worden gefabriceerd. Voor het detecteren van de producten, wordt er gebruik gemaakt van een TensorFlow Deep Learning algoritme. Hier worden modellen getraind door middel van gelabelde datasets van deze objecten. De modellen worden automatisch getriggerd, de Smart Camera herkent de ID-nummers en slaat deze op in onze live MS SQL database Spotfire. Deze techniek met beeldherkenning moet worden toegepast op veel verschillende projecten, en dat zijn er best veel. Om dit in goede banen te leiden, willen we dus de service hergebruiken voor alle projecten. Daarnaast werken we in Azure Cloud en is de architectuur schaalbaar, dit is belangrijk zodat we kunnen bij/af schalen wanneer nodig. 

Sterk multidisciplinair team

Het team bestaat uit vijf mensen waaronder een data scientist, solutions architect, een developer, scrummaster en product owner. We werken volgens de Scrum-methode. De dag begint altijd met een stand up en we verspreiden onze werkzaamheden over sprints van twee weken. Bij elke sprint worden taken verdeeld over het team. Ervaren projectmanagers zorgen voor een degelijke planning en heldere communicatie. Het team werkt goed samen en ik leer van mijn collega’s!

Daarom Microsoft bij Sogeti

Ik heb aan de meest uiteenlopende IT-projecten gewerkt, van automatisering voor industrie tot het bouwen van compleet geautomatiseerde testomgevingen. Ik kwam in aanraking met de vele nieuwe en interessante ontwikkelingen van de Microsoft technologieën (.Net, Azure Cloud). Hier wilde ik deel van uitmaken en besloot me te specialiseren. Sogeti biedt mij die mogelijkheid. Naast dat ik nu op een supermooi project zit, doe ik ook veel trainingen en haal ik certificaten. Zo heb ik certificaten gehaald voor Azure Fundamentals (AZ-900) en Azure Developer Associate (AZ-204). Wat mij betreft is de groei er voorlopig nog niet uit.

De favorieten van Awad:

  • Apps: Sudoku, Shazam
  • Websites: YouTube-Tim Corey, Wikipedia
  • Film: Intouchables, Heat
  • Muziek: Sting - Shape of my Heart, Gregory Porter

Jouw baan bij Sogeti Microsoft

Hou jij van Microsoft-technologie en maak je graag deel uit van een energieke organisatie? Check dan de vacatures op de vacature pagina.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs