Data Business Analytics Datamanagement

Datamanagement

Werken aan datavolwassenheid

Om een dataplatform echt van waarde te laten zijn leveren wij ondersteuning, ervaring en best practices voor het pragmatisch en succesvol besturen van data gerelateerde activiteiten.

Door middel van de Sogeti aanpak wordt data als strategische asset gepositioneerd en een data cultuur ingericht waarbij daadwerkelijk waarde uit data wordt gegenereerd.

Onze datamanagement experts helpen u graag. Voor het aanvragen van meer informatie of expertise klik je op onderstaande knop.

Aanvragen Datamanagement expertise

 

 

Datamanagement: van data naar impact

De vraag (vaak al een eis) om een degelijke en betrouwbare informatievoorziening te leveren is prominent aanwezig. In de afgelopen jaren is data verspreid opgebouwd in silo's en is er schaduw IT ontstaan om aan de snelle vraag tot inzichten te voldoen. Er is weinig tot geen tijd besteed om data op een goede manier vast te leggen en te beheren.

Alleen wanneer u al deze verspreide data weet te vinden, te duiden en te vertalen naar waardevolle inzichten, hebben ze waarde. Waardevolle data stelt uw organisatie in staat om processen te ondersteunen, juiste beslissingen te nemen om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan uw strategische en maatschappelijke doelstellingen.

Sogeti datamanagement dienstverlening omvat alle activiteiten die gericht zijn op het ondersteunen en verbeteren van uw data (of informatie) huishouding.  Een pragmatische aanpak die volgens het principe van voordoen, meedoen en zelf doen werkt! Op basis van expertise en frameworks maken wij gebruik van de volgende versnellers:

  • Datavolwassenheid scan
  • Datamanagement roadmap services
  • Datamanagement implementatie services
  • Datakwaliteit scan
  • Datacatalogus en metadatamanagement services

U wilt niet alleen nu, maar ook in de toekomst de juiste antwoorden krijgen op basis van alle beschikbare data. Een goede datamanagement visie beschrijft langs welke weg de datahuishouding van uw bedrijf zich moet ontwikkelen, in lijn met uw strategische organisatie doelstellingen. Zodat u blijvend profiteert van de inzichten die data u verschaffen.

Aan de slag met onderhoud en beheer van uw data

Ondersteuning nodig bij het opsttarten en verbeteren van datamanagement activiteiten, de organisatie daarvan en de rollen die daarbij nodig zijn?

Onze experts helpen u graag. Voor het aanvragen van meer informatie of expertise klik je op onderstaande knop.

Aanvragen Datamanagement expertise

Data & Business Analytics Services

> Artificial Intelligence (AI)
> Datamanagement
> Getting Started
> Dataplatform

Data Maturity Scan

Met een Data Maturity Scan (DMS) krijg je een helder beeld van het datavolwassenheidsniveau binnen jouw organisatie – het ideale startpunt voor een datagedreven business.

Download de leaflet voor meer informatie over DMS:

sogeti-data-maturity-scan

Kan ik je helpen?