Presentaties van de Functioneel Beheer Dag 2016 beschikbaar [DOWNLOADS]

Download de presentaties van de Functioneel Beheer dag 2016

Ruim 180 bezoekers van verschillende organisaties werden tijdens de Functioneel Beheer Dag 2016 meegenomen van de best practices naar de next practices in Functioneel Beheer. Tijdens een kort onderzoek in de zaal bleek dat vrijwel alle aanwezigen bezig zijn met een transformatie naar Agile, Internet of Things, Digitalisering en Cloud.  Business Information Management (BIM) - Functioneel beheer en Informatie Management- is, vanwege de unieke positie tussen de business en IT, dé kritieke succesfactor in dergelijke innovaties. De presentaties van de diverse sprekers zijn nu te downloaden.

Transformatie van Functioneel Beheer - Algemene Presentatie Harm Pul, Business Line Manager FB, Sogeti

Daarmee verandert het vakgebied Functioneel Beheer. Waar FB tot nu toe gericht was op de ontwikkelingen in de IT, ontstaat meer en meer het besef dat professioneel Functioneel Beheer bepalend is voor het succes van de regievoering over de IT vanuit de business. 

Next practices in BIM, Wilbert Teunissen, Management Consultant Functioneel Beheer, Sogeti

De best practices kennen we inmiddels wel; het is tijd om vooruit te kijken, naar de next practices. Welke stappen moet u nu nemen en straks niet te laat te zijn? Wat betekenen de veranderingen voor de rol van de Functioneel Beheerder? Sogeti heeft in het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de toekomst van Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Wilbert vertelde aan de hand van de uitkomsten over de best practices, de next pratices en wat de stappen zijn om nú te nemen. Noodzaak om te innoveren en het onvermogen van management dat te doen, Toon Abcouwer, Lector in Informatie Management, Universiteit van Amsterdam
Iedereen is het erover eens dat de wereld snel verandert; de noodzaak om te veranderen staat niet ter discussie. De ‘normale’ manager denkt deze met ervaring en oplossend vermogen door te voeren. De creatieve manager die in staat is de innovatie vorm te geven, moet je niet vragen deze ook te implementeren en op te schalen naar productie-niveaus. Toon vertelde hoe juist de Informatie Manager helpt om toekomstvast met de veranderingen in de omgeving om te gaan.
 

Deny nothing, Doubt everything, Wouter de Rooij, Ethical Hacker, Sogeti
Wouter maakte de bezoekers met prikkelende praktijkvoorbeelden bewust van de rol van Functioneel Beheer en Informatie Management binnen Informatiebeveiliging.

Benieuwd naar uw next practice in Functioneel Beheer? 

Download de presentaties of deze whitepaper voor meer inspiratie. De komende tijd verschijnen diverse whitepapers en nieuwe onderzoeken, bijv. over IM en FB in DevOps omgevingen of een omvangsbenchmark afdeling Functioneel Beheer. Neem via onderstaande gegevens contact met ons op om op de hoogte te blijven van de diverse publicaties.