Met het boek DYA® Stap voor stap naar professionele enterprise-architectuur geven we een vervolg aan het eerste DYA-boek. Dit nieuwe boek beschrijft hoe je een enterprise-architectuur neerzet binnen de grote verscheidenheid aan organisaties die er zijn. Grote kans dat uw organisatie hier ook bijzit.

Begrip

 

DYA als maatwerk

DYA (Dynamische Architectuur) is een begrip geworden. Na de publicatie van DYA® Snelheid en samenhang in business- en ICT-architectuur heeft menig organisatie DYA omarmd als werk- en denkwijze.

Hierbij is gebleken dat DYA voor een grote diversiteit aan organisaties iets te bieden heeft. Van multinationale financiële instellingen tot productiebedrijven en zorginstellingen – en alles wat daartussen in zit.

Verschillende implementaties

Elke organisatie vult DYA op zijn eigen wijze in, passend bij de omvang en cultuur van het bedrijf. De DYA-experts binnen Sogeti, zijn hier altijd nauw bij betrokken geweest. Zij hebben ervaren en gehoord hoe bedrijven DYA gebruiken, wat werkt en wat niet werkt.

DYA® Stap voor stap naar professionele enterprise-architectuur is hiervan het resultaat. Het boek is een weerslag van drie intensieve jaren implementatie van dit concept bij verschillende organisaties.

Maatwerk

Het uitgangspunt van dit boek is dat enterprise-architectuur een organisatie de slagkracht geeft om snel en effectief te kunnen reageren op veranderingen. Maar elke organisatie is anders. Met dit boek kan elke organisatie vaststellen welke aanpak gegeven haar situatie de grootste kans op succes biedt.  

DYA® Stap voor stap naar professionele enterprise-architectuur bevat aanpakken, methoden en tips. Zij helpen u om de volgende vragen beantwoord te krijgen:

  • Hoe maak ik de toegevoegde waarde van enterprise architectuur voor mijn organisatie helder?
  • Hoe stel ik vast aan welke architecturen mijn organisatie behoefte heeft?
  • Hoe bepaal ik welke verbeterstappen nodig zijn om de architectuurfunctie in mijn organisatie te professionaliseren?
  • Hoe vul ik de rol van enterprise architect in?

Brede doelgroep

Dit boek is bedoeld voor diegenen die betrokken zijn bij het werken onder architectuur binnen hun organisatie. CIO’s, informatiemanagers, ICT-managers, enterprise-architecten, businessarchitecten, informatie-architecten, ICT-architecten, maar ook businessmanagers en projectmanagers, hebben baat bij dit boek.

Beide auteurs zijn al vele jaren werkzaam op het gebied van enterprise-architectuur. Als principal consultants van Sogeti coachen zij organisaties bij het professionaliseren van de architectuurfunctie. Zij waren eveneens mede-auteur van het boek DYA® Snelheid en samenhang in business- en ICT-architectuur.

Online verkrijgbaar

DYA® Stap voor stap naar professionele enterprise-architectuur is online verkrijgbaar via het boekenportaal van Sogeti.

Koop dit boek

Kan ik je verder helpen?