Het IT-landschap wordt steeds complexer. Toch hoeft de besturing daarvan niet complex te zijn. Succes met IT Governance. Eenvoud in de praktijk bewijst dit. Dit boek helpt u met het inrichten van een simpel en gemakkelijk toepasbaar IT-governance.

Complex IT-landschap

 

Een complex probleem verdient een simpele oplossing

De inrichting en besturing van IT – door professionals vaak aangeduid als ‘IT-governance’ – staat al ruim twintig jaar volop in de belangstelling. En die belangstelling is begrijpelijk. Het IT-landschap van vandaag de dag is vele malen complexer geworden. Richtte de IT zich in de beginjaren nog op specifieke taken, nu ondersteunt de IT steeds vaker de realisatie van complete en complexe bedrijfsprocessen.

Een gevolg hiervan is dat de investeringen in IT toenemen. Geen wonder dat IT-governance steeds vaker op de agenda van directie en bestuur staat. Dit heeft weer tot gevolg gehad dat er vele modellen en raamwerken zijn ontwikkeld om de IT-besturing adequaat en efficiënt in te richten.

De praktijk wijst echter uit dat de toepassing van deze modellen en raamwerken soms uiterst moeizaam verloopt. Er is behoefte aan een eenvoudige en pragmatische benadering. Een steeds complexer wordend IT-landschap, vereist namelijk geen complexe besturing. Integendeel.

Simpel en toepasbaar

Succes met IT Governance. Eenvoud in de praktijk biedt u deze simpele en gemakkelijk toepasbare benadering. Dit boek beschrijft wat er moet gebeuren om te komen tot een goede inrichting en besturing van het IT-landschap. Een boek dat is ‘geboren’ in de praktijk en daarmee direct gemakkelijk toepasbaar is.

U krijgt op meerdere gebieden handzame informatie, waarmee u gelijk aan de slag kunt. Zo biedt het u inzicht in de wijze waarop de meest essentiële processen samenwerken. Ook krijgt u duidelijkheid over de toegevoegde waarde van bekende raamwerken als ‘CobiT’ en ‘ValIT’.

Online verkrijgbaar

Succes met IT Governance. Eenvoud in de praktijk is online verkrijgbaar via het boekenportaal van Sogeti

Koop dit boek

Kan ik je verder helpen?