Brengt de post-industriële organisatie ons meer geluk?

Kunnen we menselijk gedrag digitaal zo beïnvloeden dat mensen er gelukkiger van worden? En is de post-industriële organisatie wel zo prettig om in te werken en brengt ze ons daadwerkelijk meer geluk?

Deze vragen beantwoorden Esko Kilpi uit Finland en Sille Krukow uit Denemarken tijdens het VINT Symposium 2017 met als thema ‘The Pursuit of Digital Happiness’. Ze geven op 13 juni in Spant! Bussum hun interpretatie op de veranderende digitale toekomst, waarin de maakbaarheid van organisaties centraal staat.

Van chaostheorie naar positief toekomstbeeld

Esko Kilpi is de oprichter van de Esko Kilpi Company waar hij met verschillende onderzoekers de intellectuele basis voor werk in het Post-Industriële tijdperk probeert te definiëren. Met een combinatie van sociologie, psychologie, netwerktheorie, computerwetenschappen, cognitieve neurowetenschappen en chaostheorie probeert hij een brug te slaan naar de toekomst.

 

Esko Kilpi - the programmable Enterprise-VINT Symposium

De visie van Kilpi ‘The Programmable Enterprise’  is niet het zoveelste doemscenario waarin mensen het onderspit delven van de robots, maar zijn ideeën geven juist een positief beeld van hoe werk verandert en het welzijn van de mens hierbij centraal komt te staan.

The power of habits

Sille Krukow ontwerpt menselijk gedrag. Met behulp van psychologie, gedragswetenschappen en technologie is zij in staat om mensen een ‘nudge’, oftewel een zetje in de goede richting te geven. Haar ervaring op het gebied van gedragsverandering heeft ze in de afgelopen jaren opgebouwd door middel van uitgebreide veldonderzoeken binnen diverse internationale organisaties.

 

Sille Krukow-VINT Symposium

Ook is ze professor aan diverse universiteiten, tv-presentatrice, schrijver en een internationaal erkend keynote spreker. In haar verhaal laat ze zien hoe gedrag, geluk en technologie zich tot elkaar verhouden en hoe het elkaar beïnvloedt.

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985