Java-frontend-stages-sogeti

Een stage bij Sogeti geeft jouw carrière een vliegende start

Jaarlijks lopen er veel studenten stage bij Sogeti

Waarom? Omdat je vrijheid krijgt in de keuze van je opdracht én omdat je goed begeleid wordt. Dit maakt dat een hoog cijfer binnen handbereik komt te liggen.

Bekijk stagemogelijkheden

Een stageplaats vraagt om goede begeleiding

Stagelopen zien wij als een eerste – en heel belangrijke - stap in jouw carrière. We doen er dan ook alles aan om onze stagiaires optimaal te begeleiden. Als stagiair krijg je algemene ondersteuning van de stagecoördinator van Sogeti en persoonlijk door jouw stagebegeleider. Daarnaast staat er een hele community van professionals achter je om je, met berg aan ervaring, die jou door deze mooie periode van je opleiding heen helpen.  Bij sommige disciplines gaan we zelfs nog een stapje verder. Bijvoorbeeld bij Java en Interaction (front-end en design) waar Bijoya Brakenhoff en Willem Hustinx de stagebegeleiders en hun stagiaires nog een extra steuntje in de rug geven. Zij hebben de coördinatie voor de stagebegeleiders op zich genomen. Daarmee ondersteunen ze de begeleiders, organiseren ze een aantal contactmomenten in het stageprogramma en houden een vinger aan de pols bij de studenten. 

Stageprogramma

Stagelopen bij Sogeti doe je niet alleen. Er worden regelmatig events georganiseerd voor alle stagiaires. Zowel met zowel inhoudelijke onderwerpen als ook gezelligheid om elkaar beter te leren kennen.  Bijoya en Willem hebben specifiek voor de stagiaires die een Java-, front-end- of designopdracht doen, een extra programma neergezet: “We starten met een gezamenlijke kick-off. Als je een week of zes in je stage bent, organiseren wij een terugkommiddag. Dat is een middag met een bomvol programma waarin we iedereen inhoudelijk weer nét dat stapje verder brengen. Zo helpen we je om te gaan met scrum, nemen we je mee waarom quality en testing zo belangrijk zijn, of als je project een MVO-component moet hebben, hoe pak je dat aan? En last but not least…pitchen. Omdat we jou optimaal willen voorbereiden op de eindpresentatie voor je opleiding worden er ook momenten ingebouwd waarop je gaat pitchen. Zowel in het begin als je je plan presenteert als richting het eind wanneer je je eindproduct laat zien.”

Afstuderen bij Sogeti is

  • Goede begeleiding krijgen
  • Je bent écht een collega, en onderdeel van de community
  • Je mag een opdracht doen die bij jou past, waar je energie uithaalt.    

Stageopdracht zelf formuleren

“Wat stagelopen bij ons anders maakt, is dat de studenten hun eigen opdracht mogen formuleren. Ze mogen zelf aangeven waarin ze zich in willen vastbijten en dan zorgen wij voor de begeleiding. Belangrijk is wel dat het een taal is die wij ook inzetten bij onze klanten. Bijvoorbeeld Vue, React, Angular of Java. Het is dus niet zo dat je iets moet gaan maken wat wij vooraf geformuleerd hebben. Zo is het voor een afstudeerder leuk, omdat hij of zij creatief mag nadenken over wat er gemaakt gaat worden en voor ons omdat we vaak verrast worden door mooie ideeën. In de tijd dat wij de coördinatie op ons hebben genomen hebben we al veel mooie projecten voorbij zien komen. Zo waren er studenten die een soort van Shazam hebben ontwikkeld. Bij deze app kon je het liedje neuriën en dan werd het nummer herkend. Er zijn studenten die een learning track hebben gebouwd met een gamification element. Maar ook apps om vluchtelingen te helpen integreren, of een rondleiding door het kantoor”.

Stagelopen bij Sogeti?

Wil jij stagelopen of afstuderen bij een organisatie waar je zelf een opdracht mag bedenken? Ben jij gemotiveerd en bereid te leren en net dat stapje extra te doen? Als vierde, maar ook derdejaars student in een IT-opleiding komen wij graag met jou in gesprek. Neem contact op met Helen of bekijk de vacatures.

Bekijk stagemogelijkheden

Heb je vragen?

Helen Bosma Referral Recruiter - Events
Phone number: +31629633969

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs