Data engineer Britt

Puzzelen met data

Het leukste vindt Britt Schiks het puzzelen met data

Hoe kom je tot de juiste data, hoe bewerk je die en hoe creëer je de juiste inzichten? Lees het in haar blog. Wil jij ook aan de slag met data? Bekijk dan onze vacatures.

Naar vacatures

 

Data visueel maken

Het leukste om te doen vind ik het puzzelen met data, hoe kom ik tot de juiste data, hoe bewerk ik deze data en hoe creëer ik hier de juiste inzichten mee? Een voorbeeld van een project is dat ik voor een bank klantdata heb gevisualiseerd in een Power BI dashboard in een periode van slechts 6 maanden. Daarmee werd inzicht verkregen over hoe een klant bij de bank terecht kwam en welke producten zij daar afsloten. Het team waarin ik werkte bestond uit 5 personen en we werkten Agile/Scrum met sprints van twee weken. Naast PowerBI heb ik ook kennis opgedaan van Azure afgelopen jaren, via een Azure data track heb ik de bijbehorende certificaten, zoals de DP-500, kunnen halen. Hiermee is mijn Data Engineering kennis verbeterd en weet ik van het hele proces van ruwe data tot dashboard wat er moet gebeuren. Op deze manier kan ik ook goed sparren met mijn collega's en helpen we elkaar. Zo kan ik de beste inzichten creëren in dashboards. Mijn specialisme ligt dus echt bij PowerBI en hierin geef ik ook regelmatig workshops en presentaties, ik vind het heel tof om mijn kennis te kunnen delen met anderen.

Watch Puzzelen met data | Britt Schiks on YouTube.

SoPlay game-avonden

Buiten het werk game ik heel graag. Mijn favoriet is Beat Saber, dit is een Playstation VR muziek en ritme game en dat vind ik superleuk om te doen. Mijn enthousiasme voor het gamen is al snel opgepakt en inmiddels zit ik in de organisatie van de game-avonden. SoPlay is een groep collega’s die elkaar gevonden hebben in het gamen en dit enthousiasme intussen op veel anderen hebben weten over te brengen. De game-avonden zijn dan ook altijd druk bezocht. Er wordt ook ontzettend veel voor geregeld. Er zijn foodtrucks, er is drank en natuurlijk zijn er heel veel spellen! Van console games tot sjoelbakken tot nerf-guns en bordspellen. Ook Beat Saber speel ik daar. Het spel speel je in je eentje, maar op die avonden speel ik tegen een collega. Winnen hoeft niet persé, maar het is stiekem wel leuk als je meer punten haalt.

We make technology work komt voor mij tot uiting doordat er bij Sogeti ontzettend veel collega’s zijn die allemaal wel ergens in gespecialiseerd zijn. Zodoende kun je altijd wel ergens terecht met je vragen.”

Perfecte kans om kennis te verbreden

Ik ben bij Sogeti terecht gekomen omdat mijn vader hier heeft gewerkt. Hij had altijd leuke verhalen over zijn projecten, de collega’s en hoe hij zich hier kon ontwikkelen. Ook organiseert Sogeti uitjes waar je met de hele familie naartoe kan. Daardoor kwam ik al vroeg met Sogeti in aanraking en dat was superpositief. Na mijn studie, Medische Informatiekunde, wilde ik mijn kennis in de IT wat meer verbreden en vooral veel ervaring opdoen. Inmiddels zit ik hier alweer bijna 6 jaar en het bevalt nog steeds onwijs goed. Ik vind het fijn dat ik veel kansen krijg om cursussen te volgen zodat ik daarmee mezelf kan ontwikkelen. Die kans grijp ik natuurlijk aan zodat ik meer technologieën kan gaan leren.

Gezellige community meetings

Het leukste aan Sogeti vind ik toch wel de sfeer. Het is heel gemoedelijk en gezellig en geeft een familiegevoel. Dat zie ik niet alleen terug in de game-avonden maar ook de gezellige community meetings. Tijdens deze meetings wordt er veel kennis gedeeld met elkaar, maar het is ook ideaal om te socializen met collega’s uit dezelfde community. Meestal gaat dit gepaard met bijvoorbeeld een gezellige barbecue en wat te drinken. Dit soort meetings worden meerdere keren per jaar georganiseerd en dan word je ook bijgepraat over ontwikkelingen binnen de community. Zoals bijvoorbeeld gave projecten van collega’s, nieuwe tools waarop gefocust gaat worden, etc. 

De favorieten van Britt:

  • Apps: Instagram, Spotify
  • Websites: coaster-quest.com (mijn eigen website), YouTube, bokt.nl
  • Gear: PS5
  • Film: The Green Mile
  • Muziek: Anything metal, zoals Lorna Shore, Electric Callboy, Infected Rain etc.

BI engineer met ambitie?

Wij zijn op zoek naar meer mensen zoals Britt, die aan de slag willen met data, zich willen ontwikkelen en waarde creeëren voor onze klanten. Is dit iets voor jou? Bekijk dan de vacatures.

Naar vacatures

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Sogeti Maaike Somers Recruiter
Phone number: +31625755508

SoConnect Data Meetup

Maandelijks organiseren we een (online) meetup. Meld je vrijblijvend aan. We praten je bij over nieuwe ontwikkelingen en aanpakken.

Data meetup groep

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs