Puzzelen met data

Data engineer Britt

Het leukste vindt Britt Schiks het puzzelen met data

Hoe kom je tot de juiste data, hoe bewerk je die en hoe creëer je de juiste inzichten? Lees het in haar blog. Wil jij ook aan de slag met data? Bekijk dan onze vacatures.

Naar vacatures

 

Data visueel maken

Het leukste om te doen vind ik het puzzelen met data, hoe kom ik tot de juiste data, hoe bewerk ik deze data en hoe creëer ik hier de juiste inzichten mee? Een voorbeeld van een project is dat ik voor een bank klantdata heb gevisualiseerd in een Power BI dashboard in een periode van slechts 6 maanden. Daarmee werd inzicht verkregen over hoe een klant bij de bank terecht kwam en welke producten zij daar afsloten. Het team waarin ik werkte bestond uit 5 personen en we werkten Agile/Scrum met sprints van twee weken. Ik werk met heel veel verschillende tools. Dit zijn voornamelijk visualisatie-tools, zoals Power BI. Ik werk ook met ETL-tools zoals Informatica Powercenter of Microsoft SSIS (Visual Studio) om data te bewerken en natuurlijk met datawarehouses waarin de data opgeslagen wordt. Ik ben het beste in het visualiseren van data in Power BI en het maken van dashboards hierin. In de toekomst wil ik mij meer gaan focussen op ETL-processen, dus het binnenhalen en prepareren van data en het vervolgens inladen in een datawarehouse. Daarvoor heb ik een cursus gevolgd en inmiddels het certificaat gehaald. Binnenkort hoop ik het in de praktijk te kunnen brengen bij een klant. 

SoPlay game-avonden

Buiten het werk game ik heel graag. Mijn favoriet is Beat Saber, dit is een Playstation VR muziek en ritme game en dat vind ik superleuk om te doen. Mijn enthousiasme voor het gamen is al snel opgepakt en inmiddels zit ik in de organisatie van de game-avonden. SoPlay is een groep collega’s die elkaar gevonden hebben in het gamen en dit enthousiasme intussen op veel anderen hebben weten over te brengen. De game-avonden zijn dan ook altijd druk bezocht. Er wordt ook ontzettend veel voor geregeld. Er zijn foodtrucks, er is drank en natuurlijk zijn er heel veel spellen! Van console games tot sjoelbakken tot nerf-guns en bordspellen. Ook Beat Saber speel ik daar. Het spel speel je in je eentje, maar op die avonden speel ik tegen een collega. Winnen hoeft niet persé, maar het is stiekem wel leuk als je meer punten haalt.

We make technology work komt voor mij tot uiting doordat er bij Sogeti ontzettend veel collega’s zijn die allemaal wel ergens in gespecialiseerd zijn. Zodoende kun je altijd wel ergens terecht met je vragen.”

Perfecte kans om kennis te verbreden

Ik ben bij Sogeti terecht gekomen omdat mijn vader hier heeft gewerkt. Hij had altijd leuke verhalen over zijn projecten, de collega’s en hoe hij zich hier kon ontwikkelen. Ook organiseert Sogeti uitjes waar je met de hele familie naartoe kan. Daardoor kwam ik al vroeg met Sogeti in aanraking en dat was superpositief. Na mijn studie, Medische Informatiekunde, wilde ik mijn kennis in de IT wat meer verbreden en vooral veel ervaring opdoen. Inmiddels zit ik hier 2 jaar en het bevalt ontzettend goed. Ik vind het fijn dat ik veel kansen krijg om cursussen te volgen zodat ik daarmee mezelf kan ontwikkelen. Die kans grijp ik natuurlijk aan zodat ik meer technologieën kan gaan leren.

Gezellige community meetings

Het leukste aan Sogeti vind ik toch wel de sfeer. Het is heel gemoedelijk en gezellig en geeft een familiegevoel. Dat zie ik niet alleen terug in de game-avonden maar ook de gezellige community meetings. Tijdens deze meetings wordt er veel kennis gedeeld met elkaar, maar het is ook ideaal om te socializen met collega’s uit dezelfde community. Meestal gaat dit gepaard met bijvoorbeeld een gezellige barbecue en wat te drinken. Dit soort meetings worden meerdere keren per jaar georganiseerd en dan word je ook bijgepraat over ontwikkelingen binnen de community. Zoals bijvoorbeeld gave projecten van collega’s, nieuwe tools waarop gefocust gaat worden, etc. 

De favorieten van Britt:

  • Apps: Instagram, Spotify
  • Websites: YouTube, bokt.nl
  • Gear: PS4 met VR
  • Film: The Green Mile
  • Muziek: Als echte metalhead kan ik niet kiezen ;) Maar op dit moment vooral Slipknot, Sabaton, Mushroomhead en Alestorm

BI engineer met ambitie?

Wij zijn op zoek naar meer mensen zoals Britt, die aan de slag willen met data en daar verder in willen groeien. Is dit iets voor jou? Bekijk dan de vacatures.

Naar vacatures

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Simone Valkonet Recruiter
Phone number: +31 622 403 313