Social Engineering Challenge tijdens Hack-In-The-Box 2014

Social Engineering Challenge Sogeti tijdens hack in the box 2014

Voor de derde keer organiseert Sogeti de Sogeti Social Engineering Challenge (SSEC) tijdens de jaarlijkse internationale security conferentie Hack-In-The-Box van 28-30 mei 2014 in Amsterdam.

‘Vleierij is de meest effectieve manier om informatie los te krijgen’ was een van de uitkomsten van de Sogeti Social Engineering Challenge (SSEC) tijdens de editie van 2013. Deelnemers van 2014 worden ook dit jaar weer uitgedaagd om te vleien, hun creativiteit en hackermindset te gebruiken en daarmee te bewijzen dat de mens de zwakste schakel in security is. Dit jaar kiest de ICT-dienstverlener voor een volledig nieuwe opzet tijdens de Haxpo in de Beurs van Berlage.


Social Engineering makkelijk?

Waar in 2013 organisaties telefonisch werden benaderd, testen deelnemers nu hun Social Engineering-talent aan de hand van uitdagende opdrachten in en rondom de Haxpo. De opdrachten variëren van grappige tot serieuze uitdagingen en vragen het nodige aan hacking- en social engineeringtechnieken om dingen bij anderen gedaan te krijgen.  

Thema: De Jongens tegen de Meisjes

Geheel in lijn met de ‘All Female Line Up’ van de conferentie is het thema dit jaar: ‘de Jongens tegen de Meisjes’. Wie wint? Deelnemers maken kans op een leuke workshop Improvisatietheater door Boom Chicago en de hoofdprijs voor de gehele Challenge is een 3D-printer. Inmiddels hebben zich al ruim 15 deelnemers aangemeld. Ook één van de Information Security studenten die tijdens de NSS-Top in Den Haag tot 5 meter voor Obama kwam gaat de uitdaging van de Sogeti Social Engineering Challenge aan.

Tips en Tricks

Opvallende uitkomsten en ‘Tips en Tricks’ van de Challenge worden aansluitend verwerkt in een verslag. Met als doel de bewustwording van kwetsbaarheden in informatiebeveiliging te verhogen en daarmee de stap te kunnen maken van veilig voelen naar echt veilig zijn.

Meld je gratis aan

Toegang en deelname is gratis. Registratie kan via de website of tijdens de Haxpo zelf.

Meer weten?

Wil je meer weten over social engineering of security, e-mail dan met Rogier van Agt of bel hem via T: +31 886 606 600