Sogeti en Capgemini tekenen nieuw contract met Eneco Groep

Nieuw contract cloud met Eneco Groep

Eneco Groep sluit een vier-en-een-halfjarig contract, ter waarde van €30 miljoen, met de Nederlandse vestigingen van Capgemini en Sogeti. Zij zullen in samenwerking met Eneco de IT-diensten transformeren om hiermee invulling te geven aan de innovatieagenda van Eneco Groep en haar visie op het realiseren van een meer duurzame wereld via continuïteit, vernieuwing en agile services.

Cloudmanagement

Na een aanbesteding zijn Capgemini en Sogeti gezamenlijk geselecteerd vanwege hun vaardigheden op gebied van cloudmanagement, applicatiediensten, end user services en service-integratie. De Capgemini Group zet haar internationale expertise in en helpt zo Eneco met het verbeteren van digitale klantervaringen en met het bieden van innovatieve diensten zoals smart home energie oplossingen.

Cloud platform

Sogeti neemt op basis van haar bewezen Cloud transformatie aanpak binnen het contract de transformatie van het on-premise landschap naar de cloud voor haar rekening en zal deze omgeving ook gaan beheren. Met een zogenaamd multi-cloudplatform (Azure en AWS) kunnen IAAS-, PAAS- en SAAS-diensten geïntegreerd geleverd worden. Sogeti faciliteert daarmee de Agile teams en Business Units van de Eneco Group en diensten komen op basis van automatisering (infra as code) op afroep direct beschikbaar.

Digitale transformatie

"Het is een mooie uitdaging om onze jarenlange ervaring met cloud-transformaties, -management en multi cloud platformen aan te wenden om de ambities van Eneco te helpen realiseren. We zijn danook trots op het vertrouwen van Eneco om hen in de digitale transformatie te begeleiden naar een Cloud Native Architectuur. We zien uit naar de samenwerking met Eneco en Capgemini om te bouwen aan een innovatieve en duurzame toekomst." zegt Diederik Vieleers, Head of Sogeti Services & Solutions bij Sogeti Nederland.

 “In een voortdurend veranderend energielandschap heeft Eneco behoefte aan een partner met bijzonder veel kennis en begrip van de markt om hen te helpen bij de IT-transformatie”, aldus Perry Stoneman, Utilities Global Sector Lead bij Capgemini Group. “Wij zijn trots dat we geselecteerd zijn om het IT-landschap van Eneco te transformeren. We onderschrijven de ambities van Eneco en werken graag samen om klanten van Eneco meer innovatief en wendbaar van dienst te kunnen zijn.”

Mario Suykerbuyk Chief Information Officer bij Eneco Groep: “We zijn erg verheugd om samen te werken met de teams van Capgemini en Sogeti om opnieuw te profiteren van hun sterke marktervaring en strategische, toekomstgerichte aanpak. We zijn ervan overtuigd dat onze partners onze duurzame en digitale ambities zullen versnellen door innovatieve diensten voor onze klanten te ontwikkelen met behulp van flexibele en agile IT.”

Meer weten? 

Heb je vragen naar aanleiding van het persbericht of ben je benieuwd naar de aanpak en oplossingen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens of gebruik het formulier.