Power Platform blogs webbanner

De enorme kansen van low-code RPA en Microsoft Power Automate

Vooroplopen in digitale transformatie?

Hoe kun je met jouw organisatie voorop lopen in digitale transformatie? Wij laten je graag de grote kansen van low-code RPA en Microsoft Power Automate zien. Ontdek onze Power Platform services!

Naar Power Platform services

 

 

Door: Neha Bajwa, Microsoft

In de afgelopen maanden hebben bedrijven die hard werden getroffen door de wereldwijde pandemie hun bedrijfsvoering en dagelijkse activiteiten ingrijpend moeten veranderen. Deze verstoring heeft geleid tot een grotere behoefte aan digitale transformatie, maar de vraag naar die transformatie en de applicaties die daar voor zorgen, groeit sneller dan het aanbod. Er zijn simpelweg niet genoeg ontwikkelaars om aan de groeiende behoefte van digitale transformatie te voldoen. 

Wij laten je graag zien hoe jouw organisatie toch voorop kan lopen in de digitale transformatie door verouderde handmatige processen eenvoudig te automatiseren met behulp van het Microsoft Power Platform. Zo kan jouw organisatie zich concentreren op het belangrijkste werk, de eigen core business, zonder dat er nieuwe ontwikkelaars moeten worden ingehuurd of zwaar moet worden geïnvesteerd in het bouwen van software. 

Automatisering toegankelijker maken

Het Power Platform is een platform voor snelle applicatieontwikkeling dat mensen met beperkte programeervaardigheden helpt om sneller te innoveren en nieuwe oplossingen te bouwen. Microsoft Power Automate, dat deel uitmaakt van Power Platform, democratiseert automatisering door een betaalbare, low-code automatiseringsoplossing aan te bieden die is ontworpen voor zowel non-IT ontwikkelaars uit de business als professionele ontwikkelaars. 

Vanuit het Power Platform zijn er nu tevens twee nieuwe productmogelijkheden: Microsoft Power Automate Desktop en Process Advisor. Beide zijn low-code automatiseringsoplossingen die automatisering toegankelijker maken door iedereen in staat te stellen hun manier van werken te optimaliseren. 

In deze blog willen we ons concentreren op waarom robotica-procesautomatisering (RPA) een enorme kans is voor organisaties, en hoe de nieuwe mogelijkheden waarde toevoegen aan Power Automate. Met de nieuwe mogelijkheden kunnen wij jouw organisatie helpen omslachtige handmatige processen te vervangen en kunnen makkelijker keuzes gemaakt worden welke processen te automatiseren. Om te beginnen volgt hier een korte samenvatting van wat er nieuw is in Power Automate. 

De kloof overbruggen en automatiseringsmogelijkheden identificeren

De integratie van process mining-mogelijkheden en de lancering van Power Automate Desktop verbetert de mogelijkheid van organisaties om de meeste waarde te halen uit procesautomatisering.  

Power Automate Desktop, biedt RPA-mogelijkheden voor elke organisatie met een robuuste desktop-authoringervaring. Met Power Automate Desktop kunnen organisaties de grenzen tussen legacy en moderne oplossingen opheffen met behulp van low-code RPA. Power Automate Desktop biedt een uniform automatiseringsplatform dat de kloof overbrugt tussen API-gebaseerde automatisering met cloudstromen en UI-gebaseerde automatisering met desktopstromen. 

Process Advisor preview is een nieuwe process mining-optie in Power Automate waarmee organisaties kunnen bepalen welke processen ze het beste kunnen automatiseren en waar ze als organisatie het meeste baat bij zullen hebben. Process Advisor helpt om mogelijkheden te vinden om ‘oude manieren’ van werken te automatiseren met gebruiksvriendelijke proceskaarten en analyses die inzichten bieden over waar binnen de organisatie moeten worden geautomatiseerd. 

RPA en Power Automate

Deze nieuwe opties plaatst Power Automate in de voorhoede van de RPA-revolutie die momenteel gaande is. Maar waarom zou je überhaupt iets met RPA en Power Automate moeten doen? Simpelweg gezegd, omdat RPA een manier is waarop we jouw organisatie kunnen helpen efficiënter te zijn door tijd te besparen en om de productiviteit te verhogen. Het is een sterke low-code oplossing die bedrijven in staat stelt snel applicaties of chatbots te bouwen, processen te verbeteren, inzichten te verkrijgen en het werk anders te organiseren. De oplossing laat zich met behulp van de out-of-the-box connectors heel eenvoudig integreren met andere applicaties en platformen. 

Microsoft Power Automate is een gebruiksvriendelijk RPA- en process mining-platform dat echt voor iedereen toegankelijk is. Het is eenvoudig in gebruik. Intensieve opleidingen voordat je ermee aan de slag kan, behoren dus tot het verleden. Kennis van Excel en PowerPoint helpt je al een heel eind op weg. 

Automatiseringsinzichten met Power Platform Proces Advisor

Volgens Glenn Wesenhagen, Lead Solution Architect bij Sogeti, begonnen ze twee jaar geleden te werken aan een serviceaanbod waarbij Power Automate werd gebruikt om klanten te helpen automatisering in hun bedrijfsprocessen te integreren. 

"Veel van onze klanten hebben grote IT-achterstanden, waarbij het zakelijke deel van het bedrijf wil dat de waarde sneller wordt geleverd dan de IT-afdeling kan leveren, omdat ze er niet genoeg middelen voor hebben", aldus Wesenhagen. "Bedrijven hebben meestal meerdere soorten processen in hun organisatie, maar ze hebben niet de middelen om ze allemaal te automatiseren." 

Daniel Laskewitz, de Power Platform Lead bij Sogeti, geeft aan dat ze direct het potentieel van Power Automate inzagen. "Het is een end-to-end-aanbod. Nu, met de nieuwe toevoeging van Process Advisor, krijgen we de mogelijkheid om eenvoudig inzichten te verkrijgen om de juiste processen te kiezen om te automatiseren." 

Sogeti heeft Process Advisor gebruikt bij verschillende klanten en ook binnen de eigen organisatie om te identificeren welke taken het meest tijdrovend of foutgevoelig zijn en daarom het voordeligst zijn om te automatiseren. 

Volgens Laskewitz is de toevoeging van de Process Advisor optie bijzonder nuttig. “De echte superkracht van Process Advisor voor ons is dat we de mensen die bij het proces betrokken zijn kunnen vragen om de taken zelf vast te leggen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we de juiste data en statistieken hebben wanneer we de resultaten analyseren. Process Advisor helpt ons om een ​​beter overzicht te krijgen van de processen die we automatiseren en geeft ons inzichten die we anders niet zouden krijgen." 

Ook aan de slag met Process Advisor en Power Automate Desktop?

Ontdek de kracht van het Power Platform en de diverse modules voor jouw organisatie!

Naar Power Platform services

Deel dit artikel