Power Platform blogs webbanner

Power Platform: hoe kan een expert jou helpen om zelf apps te bouwen?

Met Microsoft Power Platform kunnen citizen developers tot op bepaalde hoogte zelf apps bouwen. Wanneer heb je als organisatie specialistische kennis nodig? En op welke manieren kan een expert jouw app building business dan verder helpen? Ontdek het in dit artikel of lees het op de services pagina.

Naar Power Platform services

In het voorgaande artikel heb je gelezen wat je als organisatie allemaal zelf kunt met het Power Platform. Welke apps je kunt bouwen, met welke technologieën en tools. Uit praktijkverhalen werd duidelijk dat citizen developers veel zelf kunnen, maar dat ze op een gegeven moment specialistische expertise nodig hebben. In dit artikel proberen we aan de hand van praktijkvoorbeelden aan te geven waar deze grens ligt. Daarnaast laten we je zien wat je allemaal met het Power Platform kunt.

Compliance 

Zoals we in het eerdere Power Platform-artikel al aanstipten, kan compliance een drempel zijn bij het bouwen van mobiele apps. Je wilt immers zeker weten dat de zelfgebouwde apps wel aan de wet- en regelgeving voldoen, zoals de AVG/GDPR. Dat geldt zeker bij een financiële instelling als Rabobank, waar verschillende afdelingen en medewerkers aan uiteenlopende regelgeving moeten voldoen. De bank schakelde daarvoor Sogeti in. Samen met Rabobank borgden we de compliance op twee manieren: met een Power Platform Compliance Center en Multi Geo Strategy. Het Compliance Center zorgt dat medewerkers meer details over hun apps doorgeven om zo compliancy te controleren en af te dwingen. De Multi Geo Strategy zorgt dat data die apps gebruiken altijd opgeslagen wordt in het juiste datacenter. Als wereldwijde financiële dienstverlener is Rabobank namelijk verplicht om bepaalde data te bewaren in specifieke regio’s. 

Integratie en migratie 

Power Platform integreert met veelgebruikte applicaties zoals Microsoft Dynamics, Office 365 en Azure via connectors. Daarnaast kan het platform dankzij de Common Data Service verbinding maken met diverse databronnen. Wil je bepaalde legacy, maatwerkapplicaties aan het Power Platform koppelen, zodat Power Platform-apps gebruik kunnen maken van de data die daarin opgeslagen ligt? Dan biedt een externe specialist uitkomst. Zo hielp Sogeti de pharmaceut Janssen-Cilag om data van InfoPath-formulieren te migreren naar Microsoft Sharepoint. Daarnaast bouwde Sogeti InfoPath-functionaliteit na die wel bruikbaar is op het Power Platform. Daardoor konden medewerkers van Janssen-Cilag hun bekende, vertrouwde tools blijven opnemen en gebruiken in nieuwe Power Platform-apps. 

Training 

Power Platform is voor de meeste citizen developers een nieuwe, onbekende tool. Hoe zorg je dat jouw medewerkers alles uit het platform halen en optimaliseer je tegelijkertijd de gebruikersadoptie? Ook daar kan een externe specialist bij ondersteunen. Sogeti heeft verschillende organisaties geholpen met ‘App in a Day’, een training waarin deelnemers hands-on ervaring opdoen om Power Apps te bouwen met eigen bedrijfsdata en -applicaties. Wil je de volgende stap zetten en zelf een Minimal Lovable Product ontwikkelen? Daarvoor vind je bij Sogeti verschillende trainingen zoals een Hackaton, waarbij je gebruikmaakt van de kennis in de Sogeti de low-code-community. Of bouw in een week een volledig functionerende app met de training ‘App in a Week’. 

Waarom juist nu? 

Zoals je in het voorgaande blog hebt gelezen, groeit de vraag naar mobiele low-code apps harder dan developers kunnen bouwen. Maar er is nog een reden om juist nu zelf apps te ontwikkelen. Door de coronacrisis zijn we gedwongen om meer thuis te werken. Hoe faciliteer je jouw medewerkers om daar slim mee om te gaan? Dat is een uitdaging waar elke organisatie mee te maken heeft, ongeacht de branche en bedrijfsgrootte. Power Platform biedt bedrijven mogelijkheden om zelf, innovatieve apps te bouwen om COVID-issues het hoofd te bieden, zoals de ‘Back to Office App’. Sogeti ontwikkelde deze app op het Power Platform. Hiermee kunnen medewerkers hun toegangstijd en lunch op kantoor boeken, zodat er nooit teveel mensen in een ruimte aanwezig zijn en de anderhalve meter afstand niet in het geding komt. 
 
Met het Power Platform kun je veel zelf. Maar bij compliancevraagstukken, integratie, migratie en het optimaal inzetten van het platform is de hulp van een externe specialist welkom. Sogeti kan je helpen op al deze vlakken ondersteunen en helpen om een eigen Power Platform competence center op te zetten. Maar ook met het bedenken en realiseren van innovatieve apps om plotselinge praktische problemen op te lossen, helpen we je graag verder.  

Wat kan Sogeti voor jou betekenen?

Wil je weten wat Sogeti op het vlak van Power Platform compliance, integratie, migratie en trainingen voor jouw business kan betekenen? Bekijk onze Power Platform services of neem direct contact op!

Naar Power Platform Services Expertise aanvragen

Deel dit artikel