Power Platform blogs webbanner

Power Platform als oplossing voor het tekort aan IT’ers

De vraag naar IT-professionals is al tientallen jaren groter dan het aanbod, waardoor werkgevers al tijden worstelen met het vinden van ervaren ontwikkelaars. De tekorten rijzen inmiddels de pan uit.

Lees de blog of vraag direct onze expertise aan en ontdek de mogelijkheden van Power Platform.

Expertise aanvragen

Maar liefst 79% van de organisaties zegt dat het werven van IT-personeel voor het aanvullen van hun tekorten inmiddels een zakelijke prioriteit is geworden. En 80% van de technologische marktleiders heeft moeite met het vasthouden van ervaren ontwikkelaars. In het VK slaagt twee derde van de bedrijven er niet in om alle technologische veranderingen bij te benen als gevolg van het tekort aan IT-vaardigheden.

Low-code systemen als Microsoft Power Platform, waarmee medewerkers hun eigen zakelijke applicaties kunnen ontwikkelen, bieden een antwoord op dit probleem. Door ook niet-programmeurs te laten ontwikkelen, vergroten low-code systemen de ontwikkelingskracht van organisaties. Tegelijkertijd maken ze zowel IT- als niet-IT-teams efficiënter en doeltreffender en helpen ze bedrijven met het opvangen van het tekort aan IT-vaardigheden door innovatie binnen de bedrijfsvoering centraal te stellen.

Beproefd, getest en niet doeltreffend

Wanneer IT-teams er niet in slagen om de interne vraag naar hun vaardigheden het hoofd te bieden, reageren bedrijven doorgaans op drie manieren om dit probleem te tackelen. Sommige negeren het. Aanvragen voor softwareontwikkeling blijven liggen en de ontwikkelingsachterstand groeit. Medewerkers van buiten de IT-afdeling raken gefrustreerd en implementeren hun eigen IT-oplossingen, waardoor de wildgroei aan schaduw-IT toeneemt. Andere bedrijven huren nog onervaren ontwikkelaars of externe teams in voor het afhandelen van projecten. Maar beiden hebben tijd en training nodig, voordat ze aan de slag kunnen om de ontwikkelingsachterstanden weg te werken.

Weer andere bedrijven nemen hun toevlucht tot kant-en-klare software die weliswaar aan sommige, maar niet aan alle vereisten voldoet. Het aanpassen van deze kant-en-klare systemen komt dan nog eens bovenop het wegwerken van alle ontwikkelingsachterstanden. Het gebruiken van standaardsystemen in plaats van maatwerk zadelt de IT-teams bovendien weer met nieuwe problemen op, wanneer deze oplossingen niet meer werken als gevolg van een update of veranderingen in de software.

Autonoom, efficiënt en doeltreffend

In alle drie de gevallen geldt dat organisaties het ene probleem voor het andere inruilen. Simpelweg omdat ze niet in staat zijn om aan de ontwikkelingsverzoeken te voldoen. Medewerkers zelf de touwtjes in handen geven door middel van low-code oplossingen als Power Platform is een slimmere en betere oplossing.

  • Met Power Platform kunnen onervaren ontwikkelaars zelf eenvoudige bedrijfsapplicaties ontwerpen, testen en implementeren. Daarbij kunnen ze gebruikmaken van de data en systemen van Microsoft Office 365 en van systemen van derden door middel van een bibliotheek van meer dan 500 connectors.
  • Met Power Platform kunnen medewerkers zelf alledaagse problemen oplossen, repeterende taken automatiseren en nieuwe klantervaringen leveren. Dit alles zonder dat ze IT-teams lastig hoeven te vallen met nieuwe ontwikkelingsvraagstukken.

Hierdoor neemt de productiviteit binnen het bedrijf toe en kunnen IT-teams hun aandacht verleggen van het eigenhandig bouwen van oplossingen naar het ondersteunen van anderen die oplossingen bouwen.

Inmiddels maakt 77% van alle ondernemingen gebruik van low-code systemen om hun digitale innovatie te versnellen en hun ontwikkelingsachterstand weg te werken.

Werknemers de ontwikkelingstools in handen geven om eenvoudige problemen op te lossen, maakt hen efficiënter. Want wachten op IT-teams voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen, implementeren en nog een keer testen van eenvoudige applicaties behoort hiermee tot het verleden. In plaats daarvan kunnen medewerkers direct aan de slag met bouwstenen die ze eenvoudig kunnen slepen en neerzetten om snel een oplossing te bouwen en applicaties waar nodig bij te werken. Ze kunnen hun applicaties en workflows zelfs delen, zodat ook andere teams ermee kunnen werken en erop voort kunnen bouwen. En zijn de applicaties niet meer nodig, dan kunnen ze gewoon de prullenbak in.

Medewerkers zelf de touwtjes in handen geven om problemen op deze manier op te lossen, is niet alleen efficiënter; het is vaak ook doeltreffender. Teams hoeven ontwikkelaars geen uitleg meer te geven over hun use case en hoeven dus niet bang te zijn of hun vereisten wel of niet goed zijn doorgekomen. Juist de medewerkers die het dichtst bij het probleem staan, weten doorgaans precies wat de oplossing is en hoe die in elkaar moet steken. Power Platform geeft hen de tools in handen om hun ideale oplossing te bouwen.

En dat is precies hoe medewerkers willen werken. Van alle medewerkers zonder IT-achtergrond maakt 41% al gebruik van low-code voor het aanpassen en bouwen van technologische oplossingen voor hun eigen doeleinden. Systemen als Power Platform bieden een antwoord op de groeiende behoefte van teams aan meer flexibiliteit en autonomie.

Benut de kracht van je mensen

Ons werk bij Rabobank is hier een goed voorbeeld van. In slechts twaalf maanden ondersteunden we het personeel dat met behulp van Power Platform 1.500 applicaties en workflows bouwde, waardoor de IT-teams van de bank meer tijd overhielden om zich te richten op het leveren van bedrijfskritische, gecompliceerde ontwikkelingsprojecten. Tientallen van deze ‘professionele’ projecten werden bovendien met behulp van Sogeti op Power Platform geleverd, wat de kracht, schaalbaarheid en veelzijdigheid van het systeem duidelijk aantoonde.

Als een van de enige twee Microsoft Power Assist Partners ter wereld staat Sogeti klaar om je te helpen het volledige potentieel van Power Platform binnen jouw organisatie te benutten.

Onze teams helpen bedrijven over de hele wereld met het implementeren en opschalen van Power Platform. Ze bieden ondersteuning en training aan medewerkers en zorgen voor end-to-end-governance en onderhoud om je systemen en gegevens te beveiligen. Zo helpen we organisaties hun ontwikkelingskracht te versterken en het tekort aan IT-personeel het hoofd te bieden.

De ontwikkeling van bedrijfsapplicaties met low-code heeft de toekomst. Sogeti brengt je daar sneller dichterbij. Dus waar wacht je nog op?

 Neem vandaag nog contact met ons op!

Social Sharing block