Het Nieuwe Digitale Werken

Hoe verhoog ik het digitale geluk van mijn eindgebruikers? 

Hoe verhoog ik het digitale geluk van mijn eindgebruikers?
De digitale revolutie heeft de werkplek drastisch veranderd. Organisaties zijn volop aan de slag met samenwerkingsplatformen en social intranet. Nieuwe technologieën zoals chatbots, gezichtsherkenning en machine learning zijn in opmars. Maar hoe zorg je er als organisatie ervoor dat al deze nieuwe mogelijkheden leiden tot betere samenwerking, hogere productiviteit en tevreden medewerkers. En hoe blijf je klaar voor de toekomst?

Het nieuwe (digitale) werken
Of het nu gaat om medewerkers in de productie, in het magazijn, op klantlocaties of op het hoofdkantoor, een moderne werkomgeving levert voordelen op in alle lagen van de organisatie. Medewerkers beschikken over een op hun rol gebaseerde digitale werkomgeving met op hen afgestemde informatie, eenvoudige samenwerkingsmogelijkheden en ruime kennisdelingsvoorzieningen. Op basis van deze informatie kunnen zij beter en sneller beslissingen nemen die direct bijdragen aan de verbetering van de operationele efficiency.

Op 14 november zoomen wij in op deze thema’s en presenteren wij een aansprekend programma met prikkelende sprekers en boeiende cases.

Programma

 • 08.30 – 09.00 uur: Ontvangst
 • 09.00 – 09.10 uur: Opening door dagvoorzitters Heiko Schoonhoven en Valentijn Duijser
 • 09.10 – 09. 45 uur: Thijs Pepping, Trend Analyst Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT)
  Door de exponentiële versnelling van technologie zien we onderwerpen als Kunstmatige Intelligentie, Chatbots, en verleidende 'Persuasive Technologies' in korte tijd volwassen worden. Hiermee wordt ook de invloed van 'Digital' op het geluk, én ongeluk, van de gebruiker groter dan ooit. Welke technologische innovaties en trends zien we ontstaan, en hoe beïnvloeden ze Digital Happiness?
 • 09.50 – 10.30 uur: Mark Terpstra, Digitale Communicatie Friesland College
  In het kader van de digitale leer- en werkomgeving heeft Friesland College ervoor gekozen om een social intranet te implementeren. Doel van dit project is het verbeteren van de interne samenwerking en het delen van kennis. Mark Terpstra neemt ons mee in de achterliggende business case, het verloop van het project en de behaalde resultaten.
 • 10.30 – 10.50 uur: Koffiepauze
 • 10.50 – 11.30 uur: Coen Eskes en Chris den Arend, Principal Consultants Sogeti
  Gebruikers worden zich steeds bewuster van de mogelijkheden van digitalisering. Daarmee wordt de druk om uw werkplek, intranet en andere samenwerkingsomgevingen te moderniseren steeds groter. Hoe kies je de juiste mix van digitalisering en technologie om aan de achterkant waar te maken, wat je aan de voorkant belooft? Kies je voor snelheid of voor perfectie? Hoe ga je om met steeds vernieuwende technologieën? Tijdens deze sessie wordt ingegaan op hoe snel een nieuwe werkplek en een social intranet opgezet kan worden, maar ook hoe u nieuwe technologie zoals chatbots daarmee kunt integreren.
 • 11.35 – 11.55 uur: UMCG, Faculteit Medische Wetenschappen
  De Faculteit Medische Wetenschapen van het UMCG heeft ervoor gekozen om studenten en docenten te laten samenwerken door een platform voor voucheronderwijs te laten ontwikkelen. Via dit platform kan vraag en aanbod van onderwijsactiviteiten buiten het reguliere curriculum bij elkaar worden gebracht. Op welke manier komt dit platform het digitale geluk van de studenten en docenten ten goede? Twee studenten komen aan het woord.
 • 11.55 – 12.00 uur: Afsluiting
  12.00 – 13.00 uur: Netwerklunch
 

Contact

E-mail Laura