Cloud Services Cloud Platform

Cloud Platform services

Meer snelheid en innovatie in je organisatie

Met Multi-cloud integratieservices als basis zorgen wij voor efficiëntie en volledige automatisering. Vraag ons naar de mogelijkheden van Cloud Platform Services via onderstaande knop.

Contact opnemen

Cloud Management Platform

Het serviceaanbod op cloud platformen blijft toenemen. Voor veel generieke services, zoals monitoring, logging en IAM, wil je graag standaardiseren om zo efficiënt mogelijk te werken. Een basisplatform met daarin generieke services zorgt dan voor een snelle en efficiënte adoptie van cloud.

Heb je dit gerealiseerd, dan ontstaat de behoefte aan het volledig automatiseren van de CI/CD pipeline om nieuwe functionaliteit (applicaties) zo snel mogelijk te implementeren. Dat kan met Sogeti Cloud Platform Services.

CI/CD

Het snel, continu en op een gestandaardiseerde manier leveren van services in de cloud vereist een hoge mate van automatisering. Dit kan je realiseren met CI/CD pipelines. In het Sogeti Cloud Platform heb je een uitgebreide keuze aan vooraf gedefinieerde CI/CD pipelines. Hiermee kun je de adoptie van de cloud versnellen.

Download de whitepaper - Roadmap naar 2025

Download de whitepaper

Is jouw werkplek klaar voor de toekomst? Download onze whitepaper 'Roadmap naar de werkplek van 2025' en kom erachter. Inclusief handig stappenplan!

Cloud Landingszone

In een Cloud Landingszone worden alle generieke services aangeboden. Deze kun je als organisatie zelf (laten) realiseren. Een alternatief is de Cloud Landingszone van Sogeti, ons Cloud Platform. Met deze oplossing creëer je eenvoudig cloudbouwstenen volgens best practices, richtlijnen en industriestandaarden. Wij zorgen voor optimale beschikbaarheid en houden het Cloud Platform up-to-date.

Besteed beheer uit 

Wil je zelf het Cloud Platform (laten) realiseren, dan is het mogelijk het beheer van deze basislaag aan Sogeti over te dragen. Ze weet je zeker dat jouw Cloud Platform altijd een up-to-date bron is voor continue innovatie.

Welke Cloud Platform Services biedt Sogeti?

Met de Sogeti Cloud Platform Services bieden wij diverse diensten en kunnen wij je ontzorgen gedurende de complete lifecycle van jouw Cloud Platform. Met expertise over multi-cloud, hybride cloud en de integratie van SaaS-diensten:

 • Transformatie: het volledig ontwikkelen, realiseren en integreren van een maatwerk Cloud Platform voor jouw organisatie.
 • Operational management: het volledig beheren van jouw eigen maatwerk Cloud Platform, met ondersteuning voor de volgende serviceniveaus:
  • Sandbox: alle faciliteiten en services van het basisplatform zijn ‘unmanaged’ beschikbaar voor gebruik in development-omgevingen
  • Basic: een basisset aan faciliteiten en services zijn ‘managed’ beschikbaar en IaaS-faciliteiten zijn als Infra-as-a-Code aan te roepen en te integreren met PaaS-services. Technical Account Management (TAM) en Functional Account Management (FAM) ligt volledig bij de DevOps-teams.
  • Customized DevOps: alle basisfaciliteiten en -services zijn managed beschikbaar en per DevOps-team worden aanvullende afspraken gemaakt welke services het eigen DevOps-team en welke Sogeti beheert.
  • Managed Services: alle faciliteiten en services zijn beschikbaar en volledig gemanaged door Sogeti. Sogeti is dan ook verantwoordelijk voor het TAM van de workloads die gebruikmaken van het platform. FAM-dienstverlening is optioneel per applicatie.
Enexis Groep cloud

Enexis is agile dankzij public cloud migratie

Dankzij de multi-cloud oplossing van Sogeti werden meer dan 200 applicaties naar de cloud gemigreerd. Benieuwd welke voordelen dit opleverde? Ga naar de case!

Sogeti Smart Workspace Sandd

Sandd stroomlijnt autorisatie met Sogeti Smart Workspace

Door de Sogeti Smart Workspace namen de autorisatie-issues en werkplekincidenten bij Sandd drastisch af. Benieuwd hoe dit resultaat is gerealiseerd? Bekijk onze werkzaamheden bij Sandd.

PostNL cloud case

Optimaal op- en afschalen met cloud-only strategie PostNL

Meer weten over hoe je kosten kunt besparen en flexibel kunt werken? Lees er alles over in het verhaal over onze werkzaamheden bij PostNL op het gebied van cloud.

Ontdek de voordelen van Sogeti Cloud Platform Services

Sogeti werkt op basis van een zogenaamde Referentie Architectuur. We stemmen deze architectuur per organisatie af op de eigen strategie en keuzes, en baseren deze op best practices en veelgebruikte standaarden. Deze werkwijze levert kennis en herbruikbare bouwblokken, waarmee jouw organisatie en DevOps-teams profiteren van o.a.:

 • Verbeterde agility
  Veel terugkomende activiteiten worden geautomatiseerd en door generieke services beschikbaar gesteld. DevOps-teams hebben meer tijd beschikbaar voor inhoudelijke uitdagingen.
   
 • Toenemende efficiëntie
  Door te standaardiseren, duidelijke principes en afspraken te maken en te delen via een Referentie Architectuur, groeien de mogelijkheden om (micro)services, bouwblokken en processen te hergebruiken. Dit betekent minder redundancy en overlegstructuren, en meer efficiëncy.
   
 • Risicoreductie door security en AVG-compliance
  Door de Referentie Architectuur en door te werken met bijvoorbeeld ARM en Cloudformation-templates kun je efficiënter en gerichter afspraken maken hoe security en AVG-compliancemaatregelen worden geïmplementeerd. Daarnaast biedt deze aanpak het voordeel van controle vooraf. 
   
 • Grotere continuïteit en stabiliteit
  De standaardisatie en centraal geregelde integratie in het platform zorgen voor meer grip en inzicht in de IT-systemen en datastromen. In de praktijk levert dit stabielere systemen op.
   
 • Verhoogde flexibiliteit
  Door dezelfde principes te hanteren en een duidelijke keuze te maken voor standaarden, vastgelegd in de Referentie Architectuur, kan je bouwblokken, micro-services of applicaties vervangen door alternatieven. Daarnaast is het mogelijk om snel nieuwe combinaties te maken en een nieuwe value-stream in te richten.
   
 • Succesvol digitaliseren is meer dan cloudtechnologie
  Uit de praktijk blijkt dat organisaties die succesvol digitaliseren of digitalisering versnellen, eenvoudig de juiste balans vinden tussen technologie, proces en de mens. Alleen maar agile-teams opstarten of uitsluitend focussen op cloudtechnologie is onvoldoende om succes te realiseren.

Als we niet ‘greenfield’ als een startup kunnen beginnen, moeten we de bestaande organisatie op een passende wijze helpen met de adoptie van nieuwe technologie en agile werken. Het accepteren van een multi-speed business en multi-speed IT is daarbij essentieel. Dat betekent dat wij die onderdelen van de organisatie helpen vernieuwen waar cloud en DevOps toegevoegde waarde hebben. Ondertussen blijven andere onderdelen op een traditionele wijze werken. Zo sluiten we op een pragmatische manier aan bij lifecycle-momenten. Ook versnellen en vernieuwen we in een tempo dat past bij jouw strategie.

Meer weten over Cloud Platform Services?

Met Multi-cloud integratieservices als basis zorgen wij voor efficiëntie en volledige automatisering. Vraag ons naar de mogelijkheden van Cloud Platform Services via onderstaand formulier.

Kan ik je helpen?

Coen Eskes Sales Director Cloud & Development
Phone number: +31627746019

Ontdek de mogelijkheden

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.

Waarom Sogeti?

Kies je voor Sogeti dan kies je voor een Service Provider met een breed dienstenportfolio. Met een aanpak waarbij we focussen op innovatie in combinatie met beheersbaarheid en aandacht hebben voor de TCO. Als partner van Sogeti profiteer je van:

 • End-to-end ondersteuning voor de complete lifecycle: van IT-strategie tot ontwikkeling, beheer en uitfasering
 • Multi-technologie focus
 • Schaalbaarheid
 • Kwaliteit en securityspecialismen als Testing, Ethical-hackers en security management

Meer weten?

Vul het formulier in zodat ik met je mee kan denken!

Coen Eskes SogetiCoen Eskes
coen.eskes@sogeti.com